2012. július 15., vasárnap

Ez meg az

Jó régen írtam, valahogy sose jutottam el odáig. Na de most egy ömlesztett beszámoló következik.
Kezdjük talán azzal, hogy az Attila és a Krisztián sikeresen levizsgáztak. A Krisztiánnak rögtön lett munkája is, már egy hónapja dolgozik a szakmájában. Szegény jól kifogta a legnagyobb meleget, kőművesként, egész nap a tűző napon dolgozni nem egyszerű. Az Attila még keresgél, szerkezetlakatosként nincs könnyű dolga, főleg úgy, hogy nem Pesten fog dolgozni. Szerencséjére a hétvégi munkája megvan, nincs teljesen munka nélkül.
A Rékának, Szabrinának, Gábornak a bizonyítványa olyan lett, amit vártam mindegyiknek négyes fölött van az átlaga. Ők élvezik a nyári szünetet, hogy kicsit több mindent szabad, mehetnek a barátaikkal mindenfelé.
Történt pár rossz dolog is, az egyik, hogy a férjem a munkahelyén balesetet szenvedett. Nem súlyos, egy sörösüveg robbant szét a rekeszben, amit éppen a helyére rakott és a szemöldöke fölött repedt szét a bőre. Arra jó volt, hogy itthon van, már lassan két hete és százszázalékos a táppénze.
A másik rossz ami történt, eléggé megviselt mindkettőnket, pedig semmi más nem történt, csak annyi, hogy elpusztult pár (tizenkilenc) csirkénk. A feldolgozhatatlan a pusztulásuk módja. Szombaton vettünk egy brahma tyúkot a meglévő kakas és tyúk mellé. Vasárnap megcsináltuk a másik tyúkudvart, amit már régebben terveztünk. A meglévő kerítést nem cseréltük ki, gondoltam befuttatom vadszőlővel, úgy tökéletes lesz. át is költöztettük a három brahmát, és a tizenhat jércét. Két nappal később arra ment ki a férjem, hogy a kakason kívül az összes baromfi elpusztult, és az is rendesen meg van szaggatva. Az elkövető két kutya volt. Mindet megfojtották párat megettek, a kakast megtépték, másnapra az is elpusztult. Ha róka, nyest, bármilyen vadállat lett volna könnyebb lenne napirendre térni felette. De így, hogy kutyák voltak sokkal nehezebb.
Most így folydogálnak nálunk a szünidős mindennapok.

4 megjegyzés:

 1. A gyerekek nagyon ügyesek!!!
  Viszont nagyon nagyon sajnálom a csirkéket! :-(((

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm!
  Én is sajnálom őket. Volt köztük pár ami nagyon a szívünkhöz nőtt.:((

  VálaszTörlés
 3. Nálunk is van pusztulás .Hol hőguta,hol darázs...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Darazsat már nyeltek a mieink is. Jellemzően azok, amik a legjobban tetszettek.:) Ennél az esetnél viszont annyira értelmetlen volt a pusztulásuk! Még most is beleborzongok.

   Törlés